NEJEN 5 TIPŮ V PÉČI O PÁNEVNÍ DNO PO PORODU

NEJEN 5 TIPŮ V PÉČI O PÁNEVNÍ DNO PO PORODU

Ikona hodin2. 6. 2024

Moje milé maminky,

o tom, jak neuchvátat cvičení po porodu už jsem vám říkala mnohokrát. Pojďme si ale připomenout, že na leh se zvednutýma nohama není naše tělo, oslabené po porodu, opravdu připravené. Cvik samotný není špatný. Uvědomme si však, že tělo absolvovalo těžkou zkoušku v podobě porodu a musíme se k němu postupně dopracovat. Nejprve si připomeneme správný dech a jemnou aktivaci pánevního dna. Nelze dát ani jeden zázračný cvik, který vás zbaví všech neduhů, ale přistupovat k tělu jako celku a aktivovat celý hluboký stabilizační systém. 

Jak na to?
1. Přiznejme si, že se tělo 9 měsíců měnilo a nic neuchvátáme. Naše tělo je geniální, věřte mu.

2. Poraďte se s odborníkem, ptejte se a vyhněte se nevhodným cvikům.

3. Začněte jemně: Dechová cvičení jsou skvělým začátkem a už správným dechem se bříško začně "oplošťovat".

4. Pomalu a postupně aktivujte pánevní dno.

5. Pro hubnutí zařaďte svižné procházky a postupně prodlužujte. Začínejte vědomým klidnějším typem cvičení. K běhu a kruháčům se dostaneme postupnými krůčky. 

Pak mě mrzí, že kamarádky nebo holky, které mě znají a můžou si přijít pro radu, jdou radši hned běhat. A pak třeba rovnou na operaci a nedají tělu šanci pomalým cvičením. I po operaci je nutné tělo posílit, změnit jeho držení a nezačít hned běhat. Jinak nás to stejně vrátí na start. Operaci bych volila až jako akutní fázi po změnění pohybových stereotypů atd. Ano, každá chceme vypadat jako ty holky na titulkách, ale... Není důležitější zdraví a funkční tělo? Naučte se ho mít rády❤️. Pokud máte nějaké otázky nebo potřebujete poradit, neváhejte se zeptat. Jsme v tom spolu! 🌸

Martina

Aktuálně
vypsané
kurzy

Doporučené

Srdcovka

Ikona hodin23. 4. 2024

"Všechny formy cvičení u Marti můžu jen doporučit. Prošla jsem s ní společně kurzy po prvním porodu, druhým těhotenstvím a šestinedělím a nemůžu se dočkat, až zase naskočím do dalšího poporodního cvičení. Díky lekcím (jak skupinovým tak individuálním) jsem zjistila, jak správně držet tělo, jak s ním pracovat a jak zapojovat správné svaly i při každodenních činnostech s dětmi i mimo podložku na cvičení. Marti péče je opravdu nadstandardní, každá hodina je zároveň příjemným relaxem."

Jak najít ideální kombinaci cvičení?

Ikona hodin3. 4. 2024

Nedávno se mě jedna z mých klientek zeptala na to, jaká je ideální kombinace cvičení…

Nikdo není dokonalý

Ikona hodin6. 2. 2024

Tento článek není jen o odhalení reality mého každodenního života, ale také o podpoře pro všechny z vás. Za každým úspěchem stojí reálný život plný výzev, kompromisů a někdy i chaosu. Přestože se snažíme dělat všechno co nejlépe, je důležité připomenout si, že být "nedokonalý" je v pořádku.

Když se práce stane vášní

Ikona hodin6. 2. 2024

Jedna z mých klientek, se kterou pracuji již několik měsíců, mi nedávno sdělila, že cvičení se mnou je první aktivita, která ji opravdu baví a přináší jí i pozitivní změny do života. Dennodenně mě nabíjí vaše zpětná vazba. Když mi říkáte, že na válcích, které už jsou běžnou součástí vaší domácnosti, cvičí už i vaši manželé a děti. Záda přestávají bolet, umíte mnohem lépe vnímat své tělo, lepší se menstruace, sex se stal zase radostí, nebo se vám dokonce povedlo otěhotnět.

CVIČENÍ JAKO POMOCNÍK K VYTOUŽENÉMU MIMINKU

Ikona hodin30. 1. 2023

Milé maminky,  ráda bych se s Vámi podělila o referenci od ženy, která to vzala tak zodpovědně, že začala cvičit už když miminko s manželem plánovali. Aby se ujistila, že je na těhotenství tělo připraveno a uměla ho správně navnímat. Moc mě hřeje u srdce, že nyní se její rodina rozrostla o nádhernou Laurinku.

KDY PO PORODU ZAČÍT CVIČIT?

Ikona hodin22. 8. 2022

Je 9 měsíců málo nebo moc? Devítka je právě také to číslo v měsících, které bychom měly také minimálně dopřát na návrat těla zpět a NECHVÁTAT!

PROČ STOJÍ ZA TO O SEBE PO PORODU PEČOVAT?

Ikona hodin10. 8. 2022

Zamyslela ses někdy nad tím, jak se cítíš? Jestli o tebe někdo pečuje?

Více o mně
Stojící Martina Řepová

Z ČEHO MŮŽEŠ VYBÍRAT

TĚHULKY
TĚHULKY

TĚHULKY

Udělám maximum pro to, abych vás provedla tímto krásným obdobím bez bolestí a v kondici. Pokud se budete cítit na cvičení a my budeme např. v půlce kurzu, i tak zkuste napsat. Třeba se zrovna vystřídáte s maminkou, která už bude ve fázi klubání :).

ZŮSTAŇ VE FORMĚ
ZŮSTAŇ VE FORMĚ

ZŮSTAŇ VE FORMĚ

Kurz doporučuji těm z vás, které chcete ve zdravotním cvičení pokračovat.  Přidej se k nám. Cvičení probíhá 1x týdně v malé skupince maminek . Lekce na sebe navazují a trvají po dobu 7 týdnů.

POPORODNÍ WORKSHOP
POPORODNÍ WORKSHOP

POPORODNÍ WORKSHOP

Workshop doporučuji, pokud si nemůžeš dovolit chodit na lekce pravidelně. Shrneme si to nejdůležitější, na co si dát po porodu pozor. Cviky si vysvětlíme i v anatomických souvislostech.

INDIVIDUÁLNÍ LEKCE
INDIVIDUÁLNÍ LEKCE

INDIVIDUÁLNÍ LEKCE

ČTVRTEK 8-14 hod. , LETNÍ TERMÍNY: 11.7, 25. 7, 8. 8, 22. 8 Nemáš ráda cvičení ve skupině nebo mě chceš mít jenom pro sebe (a kamóšku/y)? Máš specifický problém nebo chceš vypilovat techniku? Středa a pátek odpoledne, čtvrtek dopoledne nebo po individuální domluvě.

KURZ CVIČENÍ PO PORODU
KURZ CVIČENÍ PO PORODU

KURZ CVIČENÍ PO PORODU

NOVÝ TERMÍN KURZU: STŘEDA 29.2.2024-25.4.2014 (17:00 - 17:50 hod.), Cvičení probíhá 1x týdně v malé skupince maminek . Lekce na sebe navazují.