KDY PO PORODU ZAČÍT CVIČIT?

KDY PO PORODU ZAČÍT CVIČIT?

Ikona hodin22. 8. 2022

Je 9 měsíců málo nebo moc? Jak se to vezme. 9 měsíců jsme pod srdcem nosily poklad v podobě miminka. 9 měsíců se nám měnilo tělo. Zvykaly jsme si na velkou dávkou změn v podobě nabrání hmotnosti, hormonálních změn, změn těžiště těla, chutí, citlivějším čichem atd. Připravovaly se na úplně novou životní roli.

A teď zcela upřímně. Kdo z vás se na konci těhotenství netěšil na to, až už bude mimčo venku? Těhotenství uteklo tak rychle, že si známí nemuseli stačit ani všimnout a mohly si myslet, že vaše změna vzhledu je jen jojo efekt po ketodietě :D. 

Je 9 měsíců málo nebo moc? Devítka je právě také to číslo v měsících, které bychom měly také minimálně dopřát na návrat těla zpět a NECHVÁTAT!

BUĎ KE SVÉMU TĚLU TRPĚLIVÁ A LASKAVÁ. VĚNUJ MU POZORNOST, ZNOVU SE NA NĚJ NAPOJ A ONO TI TO VRÁTÍ.

V porodnici jsme “zfetované” vlastními hormony nebo léky na bolest v případě císařského řezu. Když nám to poporodní stav dovolí, můžeme pomalinku začít. Uvědomovat si nastavení těla v různých pozicích, dech, zavnímat i pánevní dno. 

Po propuštění z porodnice se zaměříme i na běžné činnosti jako je pozice při kojení, jak stojím při přebalování, jak vstávám z postele atd. a seznamujeme se se změnami, které po porodu nastaly. Pokud to je možné, období šestinedělí věnujte jen sobě a miminku. Mělo by to být hlavně o odpočinku a seznamování s novým členem rodiny. Když se na to cítíme, vyrazíme na procházku s kočárkem na čerstvý vzduch. Chůze je skvělá rehabilitace. 

Právě po šestinedělí vás zkontroluje lékař a když je vše v pořádku, můžete začít pomalu cvičit. Po císařském řezu se doporučuje necvičit 3 měsíce. Rozlišujme ale cvičení a cvičení. Na druhy jako je kruháč, skákání, běh nebo divočejší aktivity ještě chvíli počkáme a můžeme začít až budeme mít v pořádku střed těla. Důležité je nechvátat a přidávat si postupně.

Mé kurzy tedy můžete navštěvovat po kontrole v šestinedělí, která proběhla v pořádku. V případě císařského řezu je na individuálním posouzení, zda se už na cvičení cítíte po těch šesti týdnech nebo si pauzu ještě chviličku prodloužíte. Nemusíte se ale bát, začínáme postupně a cviky zvládne každý. Není problém variantu individuálně upravit přesně podle pocitů. 

Spolu to zvládneme!

Aktuálně
vypsané
kurzy

Doporučené

Nikdo není dokonalý

Ikona hodin6. 2. 2024

Tento článek není jen o odhalení reality mého každodenního života, ale také o podpoře pro všechny z vás. Za každým úspěchem stojí reálný život plný výzev, kompromisů a někdy i chaosu. Přestože se snažíme dělat všechno co nejlépe, je důležité připomenout si, že být "nedokonalý" je v pořádku.

Když se práce stane vášní

Ikona hodin6. 2. 2024

Jedna z mých klientek, se kterou pracuji již několik měsíců, mi nedávno sdělila, že cvičení se mnou je první aktivita, která ji opravdu baví a přináší jí i pozitivní změny do života. Dennodenně mě nabíjí vaše zpětná vazba. Když mi říkáte, že na válcích, které už jsou běžnou součástí vaší domácnosti, cvičí už i vaši manželé a děti. Záda přestávají bolet, umíte mnohem lépe vnímat své tělo, lepší se menstruace, sex se stal zase radostí, nebo se vám dokonce povedlo otěhotnět.

CVIČENÍ JAKO POMOCNÍK K VYTOUŽENÉMU MIMINKU

Ikona hodin30. 1. 2023

Milé maminky,  ráda bych se s Vámi podělila o referenci od ženy, která to vzala tak zodpovědně, že začala cvičit už když miminko s manželem plánovali. Aby se ujistila, že je na těhotenství tělo připraveno a uměla ho správně navnímat. Moc mě hřeje u srdce, že nyní se její rodina rozrostla o nádhernou Laurinku.

KDY PO PORODU ZAČÍT CVIČIT?

Ikona hodin22. 8. 2022

Je 9 měsíců málo nebo moc? Devítka je právě také to číslo v měsících, které bychom měly také minimálně dopřát na návrat těla zpět a NECHVÁTAT!

PROČ STOJÍ ZA TO O SEBE PO PORODU PEČOVAT?

Ikona hodin10. 8. 2022

Zamyslela ses někdy nad tím, jak se cítíš? Jestli o tebe někdo pečuje?

Více o mně
Stojící Martina Řepová

Z ČEHO MŮŽEŠ VYBÍRAT

TĚHULKY
TĚHULKY

TĚHULKY

Udělám maximum pro to, abych vás provedla tímto krásným obdobím bez bolestí a v kondici. Pokud se budete cítit na cvičení a my budeme např. v půlce kurzu, i tak zkuste napsat. Třeba se zrovna vystřídáte s maminkou, která už bude ve fázi klubání :).

ZŮSTAŇ VE FORMĚ
ZŮSTAŇ VE FORMĚ

ZŮSTAŇ VE FORMĚ

Kurz doporučuji těm z vás, které chcete ve zdravotním cvičení pokračovat.  Přidej se k nám. Cvičení probíhá 1x týdně v malé skupince maminek . Lekce na sebe navazují a trvají po dobu 7 týdnů.

POPORODNÍ WORKSHOP
POPORODNÍ WORKSHOP

POPORODNÍ WORKSHOP

Workshop doporučuji, pokud si nemůžeš dovolit chodit na lekce pravidelně. Shrneme si to nejdůležitější, na co si dát po porodu pozor. Cviky si vysvětlíme i v anatomických souvislostech.

INDIVIDUÁLNÍ LEKCE
INDIVIDUÁLNÍ LEKCE

INDIVIDUÁLNÍ LEKCE

ČTVRTEK dopoledne. Nemáš ráda cvičení ve skupině nebo mě chceš mít jenom pro sebe (a kamóšku/y)? Máš specifický problém nebo chceš vypilovat techniku? Středa a pátek odpoledne, čtvrtek dopoledne nebo po individuální domluvě.

KURZ CVIČENÍ PO PORODU
KURZ CVIČENÍ PO PORODU

KURZ CVIČENÍ PO PORODU

NOVÝ TERMÍN KURZU: STŘEDA 29.2.2024-25.4.2014 (17:00 - 17:50 hod.), Cvičení probíhá 1x týdně v malé skupince maminek . Lekce na sebe navazují.